۹ مدل از بهترین انواع پنیر صبحانه و مشخصات آن ها

۹ مدل از بهترین انواع پنیر صبحانه و مشخصات آن ها


21 آذر 1400 . زمان مطالعه: 9 دقیقه

خیلی بد »»»»»»»»»»»»»» خیلی خوب
انواع پنیر صبحانه

انواع پنیر صبحانه جزو جدایی ناپذیر رژیم غذایی روزانه ما هستند. شاید برخی افراد اطلاع دقیقی نداشته باشند ولی همه پنیرها برای وعده صبحانه مناسب نیستند. اتفاقا بعضی پنیرها ساخته شده‌اند تا به غذاهای دیگر طعم بدهند. اگر شما هم جزو کسانی هستید که روزتان را با خوردن پنیر برای صبحانه شروع می‌کنید، این مقاله از سرویس آشپزی در مجله کوروش، برای شماست. در ادامه با انواع پنیر صبحانه  سرد و مناسب برای صبحانه تابستانی مثل پنیر لیقوان، فتا، ماسکارپونه و … آشنا شوید.

 

 

۱- پنیر صبحانه لیقوان تبریز

 

پنیر صبحانه لیقوان تبریز برای صبحانه

 

هر کجای ایران که باشید، احتمالا اسم پنیر لیقوان به گوش‌تان خورده است. این پنیر اصالتا به تبریز تعلق دارد و آن را با عنوان پنیر آذری یا پنیر سفید آذربایجان هم می‌شناسند. پنیر لیقوان شهرت جهانی هم دارد و از شیر گوسفند یا بز تهیه می‌شود. در طرز تهیه پنیر لیقوان از مایه پنیر یا ماست یا سرکه استفاده می‌شود.

 

نکته مهم درباره پنیر لیقوان پرچرب بودن شیر آن است. یعنی هر چه شیری که پنیر صبحانه لیقوان با آن درست می‌شود، چرب‌تر باشد، بافت نرم‌تری هم دارد و به راحتی تکه تکه و خرد نمی‌شود. علاوه بر این پنیر لیقوان را باید در آب نمکی که شوری آن تقریبا زیادتر از پنیرهای دیگر است، نگه دارید. البته در همان یخچال هم بعد از گذشت ۶ ماه، بهتر است پنیر را دور بریزید تا دچار مسمومیت احتمالی نشوید.

 

نکته دیگر این است که پنیر لیقوان هر چند یک پنیر صبحانه محبوب و پرطرفدار ایرانی است، ولی مصرف آن برای کسانی که دچار بیماری فشار خون بالا هستند نیاز به احتیاط بیشتری دارد. این پنیر با نان بربری یا سنگک، به همراه خیار، گوجه فرنگی یا گردو ترکیب عالی برای صبحانه خواهد بود.

 

 

۲- پنیر فتا

 

فتا هم یکی از انواع پنیر صبحانه است که اتفاقا خیلی‌ها هم با آن نوستالژی دارند. این پنیر هم مثل پنیر لیقوان شور است؛ حتی شورتر از پنیر لیقوان. برای همین هم می‌توان آن را طولانی‌مدت نگه داشت. فتا یکی از پنیرهایی است که هم خودش پروتئین بالایی دارد و هم جذب پروتئین را بالا می‌برد.

 

اما مصرف مکرر این پنیر هم مثل لیقوان، مخصوصا برای کسانی که فشار خون بالایی دارند، چندان مناسب نیست. سعی کنید در صورت مصرف، از قبل آن را کمی بشویید تا شوری اضافه خود را از دست بدهد. در مورد اینکه مصرف پنیر فتا در بارداری مضر است یا خیر بیشتر بخوانید.

 

 

۳- پنیر سفید کم چرب

 

پنیر سفید کم چرب

 

پنیر سفید کم‌چرب یکی از اعضای خانواده پنیر فتا است. این پنیر برای کسانی مناسب است که در رژیم غذایی خود باید میزان چربی و نمک را پایین بیاورند. از طرفی پروتئین این نوع پنیر هم بالا است. به همین خاطر هم گزینه خوبی برای صبحانه و یک وعده سالم غذایی است.

حتما بخوانید  طرز تهیه انواع آش دوغ شهرهای مختلف ایران + فیلم

 

البته پنیر سفید کم‌چرب عطر یا طعم تند و غلیظی ندارد و در کل یک پنیر با طعم معمولی است. می‌توانید این پنیر را با گردو یا سبزی تازه مصرف کنید تا بیشتر به دلتان بنشیند. در هر حال با وجود طعم معمولی پنیر سفید کم چرب، مورد پسند افراد زیادی برای وعده‌های مختلف غذایی به خصوص صبحانه است.

 

 

۴- پنیر خامه‌‌ای

 

برای خیلی‌ها پنیر خامه‌ای اولین گزینه برای وعده صبحانه است. حتی از این پنیر می‌توان در تهیه انواع دسر و کیک، غذاها یا چاشنی‌های دیگر هم استفاده کرد. اما به خاطر داشته باشید که میزان چربی این پنیر بالاتر از پنیر سفید است، به همین خاطر هم طعم دلچسبی دارد.

 

ولی از یاد نبرید که برای کسانی که چربی خون بالایی دارند یا در رژیم لاغری برای کاهش وزن به سر می‌برند، چندان مناسب نیست و بهتر است برای انتخاب، آن را در انتهای لیست انواع پنیر صبحانه قرار بدهید. در کنار همه این‌ها بد نیست بدانید این پنیر امتحان خود را برای کودکان پس داده است، بچه‌ها معمولا به پنیر خامه‌ای روی خوش نشان می‌دهند.

 

 

۵- پنیر ماسکارپونه

 

تخفیفات لبنیات افق کوروش

این پنیر از انواع پنیر صبحانه جدید است که شاید بعضی‌ها حتی به اسم آن هم توجه نکرده باشند. پنیر ماسکارپونه در کنار خوشمزگی، حاوی انواع ویتامین‌های محلول در چربی است. مارسکارپونه عطر و طعم خامه‌ای دارد و رنگش هم سفید مایل به شیری است. همچنین بافت نرمی دارد که اگر آن را روی نان پخش کنید، گلوله گلوله یا خرد نمی‌شود.

 

علاوه بر این پنیر ماسکارپونه به خاطر عطر و طعم قوی و جذابش می‌تواند مثل پنیر بوترکیزه به عنوان یک جایگزین عالی برای کره و خامه به کار برود. این پنیر مثل پنیر پیتزا اصالتا ایتالیایی است و میزان پروتئین، کلسیم، فسفر و ویتامین‌های آن در حد بالا و قابل قبولی است. از پنیر ماسکارپونه در طرز تهیه انواع دسر و کیک و چیز کیک هم استفاده می‌شود.

 

 

۶- پنیر لاکتیکی

 

خصوصیات پنیر لاکتیکی

 

پنیر لاکتیکی یکی از پنیرهای سنتی ایرانی است که اسم خودش را از روی روش ساختش گرفته است. یعنی این پنیر از لاکتیک ساخته شده است. اما شما به عنوان مصرف کننده حق دارید بدانید این پنیر چه فرقی با دیگر انواع پنیر صبحانه دارد. پنیرهای موچود در بازار، ۲ روش برای تهیه و تولید دارند.

 

در روش اول پنیرها با استفاده از آنزیم پنیرسازی تهیه می‌شود و دسته دوم پنیرهایی هستند که با اسیدی کردن شیر درست می‌شوند. در پنیرهایی که به شیوه اول ساخته می‌شوند، برخی آنزیم‌ها باعث لخته شدن بافت پنیر می‌شوند. اما در نوع دوم، اسیدسازی با کمک باکتری انجام می‌گیرد. در واقع در این روش باکتری‌‌ها پنیر یا ماست را می‌سازند. به پنیر یا ماستی که با این روش تهیه شود، «لاکتیکی» می‌گویند.

 

در پنیر لاکتیکی مقادیر بالایی از ویتامین آ و مواد مغذی وجود دارند که به خاطر شیوه ساخت آن است. این پنیر، بافت نیمه سختی دارد و در عین حال اسفنجی است. این بافت هم به‌خاطر نوع انعقاد شیر است. از مزیت‌های پنیر لاکتیکی این است که در آن از هیچ ماده افزودنی مصنوعی و چربی گیاه استفاده نمی‌شود. اما طعم آن دلپذیر و جذاب است و مزه‌ای مشابه پنیرهای پرچرب دارد.

حتما بخوانید  مشهورترین و گرانترین انواع پنیرهای دنیا؛ از پنیر الاغ تا پنیر گوزن

 

 

۷- پنیرهای طعم‌دار

 

پنیرهای طعم‌دار هم به خاطر این که طیف وسیعی از سلیقه‌‌ها را پوشش می‌دهند، محبوب و پرطرفدارند. این پنیرهای خوشمزه صبحانه در طعم‌های گردویی، زیره‌ای، عسلی و … در بسته‌بندی‌های مختلف در بازار وجود دارند.

 

مزیت این پنیرها این است که نیازی نیست حتما به همراه آن‌‌ها طعم‌دهنده یا مواد غذایی دیگر مصرف کنید ولی یک ایراد هم دارند؛ آن هم این است که پنیرهای طعم‌دار بافت خامه‌ای دارند و چربی‌شان بالا است. بعضی افراد به جای مصرف این نوع پنیرها، ترجیح می‌دهند که گردوی پودر شده، سیاه دانه یا پودر زیره را خودشان به پنیرهای خانگی، اضافه و آن را سرو کنند.

 

 

۸- پنیر خانگی، خوشمزه و به صرفه

 

پنیر خانگی، خوشمزه و به صرفه

 

انواع پنیر خانگی یکی از بهترین گزینه‌‌ها برای پنیر صبحانه هستند که اتفاقا خیلی هم مورد استقبال قرار می‌گیرند. اگر تا حالا آن را در خانه درست نکرده‌اید، احتمالا فکر می‌کنید طرز تهیه پنیر خانگی سخت باشد، ولی اصلا این‌طور نیست. این پنیرها را می‌توانید با شیرهای تازه و سرکه یا ماست یا مایه پنیر درست کنید.

 

در ضمن حتی اگر شیر ترش شده دارید، می‌توانید با آن پنیر درست کنید. البته یادتان باشد که شیر نبابد فاسد شده باشد و بوی نامطبوعی بدهد. در اصل شیری که به خاطر گرمادهی یا جوش خوردن بریده شده باشد، برای پنیر کردن می‌تواند استفاده شود.

 

 

۹- پنیر کوزه‌ای

 

شاید بعضی افراد با این پنیر آشنایی نداشته باشند ولی این پنیر بسیار خوشمزه و از پنیرهای قدیمی ایرانی متعلق به عشایر منطقه آذربایجان است. در طرز تهیه پنیر کوزه‌ای، پنیر بعد از تهیه و آبگیری شدن، برای حداقل ۳ ماه در کوزه که درب آن پوشانده شده، به صورت وارونه زیر خاک (حدودا عمق یک متری) نگه داشته شده و بعد از آماده شدن و به عمل آمدن، مصرف می‌شود.

 

دنیای پنیرها بسیار متنوع است و به شکل‌‌های مختلف و با کاربردهای متفاوت، پنیرهای زیادی در بازار وجود دارند. بعضی از پنیرها، به صورت ویژه برای طعم دهی به غذا به کار می‌روند مثل پنیر پیتزا، پنیر بلوچیز یا پنیر بوترکیزه. اما برخی دیگر مناسب صبحانه‌اند و یک انتخاب عالی برای شروع روز هستند. در لیست انواع پنیر صبحانه در ایران، می‌توانید هر کدام را بنا به سلیقه خود انتخاب و مصرف کنید.

 

 

سوالات متداول

 

بهترین پنیر برای صبحانه کدام است؟

 

پنیرهای صبحانه انواع مختلفی دارند. بهتر است پنیری را انتخاب کنید که چربی و شوری (سدیم) بالایی نداشته باشد و برای سلامتی مضر نباشند.

 

خوردن پنیر سفید بهتر است یا پنیر خامه‌ای؟

 

پنیر سفید برای صبحانه بهتر است. پنیر سفید چربی و نمک بسیار پایینی دارد ولی طعم پنیر خامه‌ای قوی‌تر است. اگر مشکل سلامتی خاصی ندارید، می‌توانید در صورت رعایت اعتدال، پنیر خامه‌ای مصرف کنید. البته پنیر سفید هم سرشار از مواد مغذی و پروتئین است.

 

 

کالابرگ الکترونیک