آیا میدانید موارد استفاده پاپریکا چیست؟ پاپریکا یکی از ادویههای محبوب است که در غذاها استفاده بسیار میشود. در ادامه با شما هستیم تا در مورد، موارد استفاده پاپریکا اطلاعاتی را به شما بدهیم.
پاپریکا چیست؟
بیایید سری به دانشنامه ویکی پدیا بزنیم تا ببینیم این ادویه چیست که اینهمه طرفدار پیداکرده است و پای ثابت تمامی غذاها است. طبق تعریف ویکی پدیا از این ادویه” نوعی ادویه است که از آسیاب نمودن فلفل خشک تهیه میگردد و برای طعم و رنگ غذا مورد استفاده قرار میگیرد. ” نکتهای که در موارد استفاده پاپریکا وجود دارد طعم آن است که میتواند از ملایم تا تند متفاوت باشد. این تفاوت طعم هم میتواند از کشوری به کشور دیگر متفاوت باشد.
مشخصات طعم پاپریکا
این چاشنی اساساً یک نوع از فلفل است که به کمک هوای خشک ایجاد میشود. دارای انواع مختلف شیرین، تند و یا دودی است. طعم این ادویه وقتی به روغن داغ میشود آزاد میشود.
نکات تغذیهای پاپریکا
هر ۱۰۰ گرم از این ادویه شامل ۲۸۲ کالری انرژی، ۲۰ درصد چربی کل، ۰ درصد کلسترول، ۲ درصد سدیم، ۲۵ درصد پتاسیم، ۱۸ درصد کربوهیدرات کل، ۲۸ درصد پروتئین، ۲۲ درصد کلسیم، ۴۴ درصد منیزیم و… هست. این نکات تغذیهای به خصوص مقدار بالای منیزیم در این ادویه باعث میگردد تا موارد استفاده پاپریکا زیاد شود.
در چه غذاهایی میتوان از پاپریکا استفاده نمود؟
از موارد استفاده پاپریکا میتوان در غذاهایی مانند تخم مرغ، گوشت، مرغ، انواع سوپ و خورش نام برد. همچنین میتوان در انواع سبزیجات پخته و بخارپز نیز از این چاشنی عالی استفاده نمود و طعم و رنگ غذا را بهتر نمود. نکته که در این مورد لازم است اشاره کنیم این است که موارد استفاده پاپریکا بسیار است ولی استفاده از این ادویه را در غذاها بهتر است به پایان مراحل پخت موکول کنیم چرا که اگر در ابتدای آن استفاده شود حرارت باعث میگردد رنگ و خاصیت آن کمتر شود.
فواید پاپریکا
موارد استفاده پاپریکا فقط به یک طعم دهنده ساده محدود نمیشود. بلکه خواص درمانی نیز دارد از جمله آن میتوان به:
۱_کمک به بهبود زخم
از آنجا که این چاشنی حاوی ویتامین ای است به بدن کمک میکند تا گلبول قرمز تولید کند. همچنین در بهبود سریع زخمها مؤثر است.
۲_درمان مشکلات پوستی
اگر مشکلی مانند آکنه دارید استفاده از این ادویه را دست کم نگیرید. چون این پودر خاصیت ضد باکتریایی دارد و برای مشکلات باکتریایی پوست مانند آکنه میتواند مفید باشد. نکتهای که لازم است دقت کنید این است که استفاده بیش از حد از این پودر میتواند منجر به گرمای بیش از حد شود و پس در استفاده از آن نهایت دقت را انجام دهید.
۳_کمک به هضم سالم
شاید باور نکنید ولی استفاده از این چاشنی به هضم بهتر غذا کمک میکند. کمک به بهبود سیستم گوارشی مربوط به خاصیت افزایش بزاق و اسید معده است؛ اما بهتر است رعایت اعتدال را در استفاده از آن داشته باشید.
۴_کمک به کاهش از دست دادن مو
پاپریکا همچنین میتواند شگفتیهایی برای مو به همراه داشته باشد. آهن موجود در آن در انتقال اکسیژن به فولیکولهای مو کمک میکند که موجب رشد مو توسط بهبود گردش خون به پوست سر میشود.
۵_کمک به حفظ رنگ مو
ویتامین ب ۶ که در این گیاه به تولید ملانین منجر میگردد. ملانی باعث ایجاد رنگدانه موها میگردد. استفاده از پودر پاپریکای شیرین به همراه حنا باعث ایجاد رنگ قرمز در موها میشود؛ اما قبل از استفاده از آن لازم است تا مقداری از آن را روی دستهای خود امتحان کنید.
۶_ کمک به خواب
از موارد استفاده پاپریکا کمک به خواب است. دلیل این موضوع برمیگردد به تولید هورمون ملاتونین در بدن که توسط ویتامین ب در این ادویه تولید میگردد.
۷_کاهش خطر حمله قلبی
این گیاه به دلیل وجود ویتامین سی نقش محافظت کننده قلب را نیز بر عهده دارد. همچنین به دلیل وجود آهن، منیزیوم، فسفر و… نقش پاک کننده خون و حفظ سلامت قلب را نیز عهدهدار است.
۸_خواص ضد التهابی
افرادی که از بیماریهای التهابی و خود ایمنی رنج میبرند میتوانند از خواص ضد التهابی این ادویه استفاده کنند. این ماده به جلوگیری از التهاب ناشی از آرتریت، درد مفصلی و…کمک میکند.
۹_سلامت چشم
تعجب نکنید! درست دیدید این ادویه به سلامت چشم کمک میکند. دلیل آن وجود مقادیر مناسب ویتامین آ در این گیاه است. همچنین این ادویه حاوی ۴ نوع از کاروتنوئیدها است. لوتئین و زاگزانتین موجود در آن از بیماری آب مروارید یا کاتاراکت میتوانند جلوگیری کنند. اگر میخواهید از کاروتنوئیدهای موجود در این ادویه حداکثر استفاده را داشته باشید به شما توصیه میگردد که آن را با روغن زیتون ترکیب نموده و سپس مصرف نمایید و خواص شگفتانگیز آن را ببینید.
۱۰_فراهم کننده انرژی
ویتامین B6 یک کوآنزیم است. این کوآنزیم به ۱۰۰ آنزیم دیگر در بدن کمک میکند که فعالیت خود را در نهایت دقت انجام دهند. پاپریکا منبع مهمی از این ویتامین است. پس آن را برای تأمین انرژی و انجام فعالیتهای سوخت و ساز بدن خود نادیده نگیرید.
۱۱_ کاهنده فشار خون
اگر از مشکلات فشار خون رنج میبرید و به دنبال یک راه چاره هستید این ادویه را نیز در غذای خود امتحان کنید. در واقع یکی موارد استفاده پاپریکا استفاده به عنوان داروی کاهنده فشار خون است. Capsaicin ترکیبی در این ادویه است در این رابطه تأثیرگذار است.
موارد جالب در مورد پاپریکا
این ادویه یکی از محبوبترین ادویههای جهان است.
این ماده برای افزودن رنگ و طعم به ظرف غذا به کار میرود
در مجارستان ۶ نوع از پاپریکا وجود دارد که دارای طعم های مختلف است
همچنین این ادویه به عنوان ادویه ملی مجارستان شناخته میشود
جمعبندی موارد استفاده پاپریکا
آنچه مطالعه نمودید موارد استفاده پاپریکا بود. البته موارد استفاده آن بسیار زیاد است ولی در این مطلب ما به تعداد اندکی بسنده کردیم.این ادویه که دارای انواع شیرین و ملایم و تند است در مکانهای جغرافیایی مختلف متفاوت است. این ادویه به دلیل وجود انواع ترکیبات و ویتامینها و مواد معدنی دارای خواص سلامتی بخش بسیاری است. نکتهای که در مورد استفاده از این چاشنی وجود دارد این است که ممکن است این مواد در برخی از افراد که زمینه بروز حساسیت دارند ایجاد حساسیت و واکنشهای آلرژیک کند؛ بنابراین لازم است که این ادویه به مرور وارد رژیم غذایی شود و از استفاده به یک باره آن پرهیز شود.